Välkommen till aaBilservice
Autoexperten
Kävlinge i Skåne
046-734976

GOD JUL
Önskar Philip och Connie
Motor värmare är bra för när motoren är varm släpper den ut mindre skadliga gaser, för att katalysatoren ska fungera måste den ha en temparatur av minst 300 grader.
En diesel med DPF (diesel partikelfilter) sotar mycket vid kallstart om bilen körs korta sträcker kommer det bli problem med partikelfilteret.

aaBilserviceStartsida
KartaTill.aaBilservise

En miljöbil drivs av miljöbränslen som el, etanol, biogas eller andra förnybara drivmedel.

En miljöbil kan även vara en väldigt bensinsnål eller dieselsnål bil. När bilens elektroniksystem analyserar för höga avgasvärden tänds en lampa på instrumentpanelen.
Miljöklassade bilar har mindre tollerans för avgasutsläpp. För att dessa ska fungera bra krävs tättare service ofta mellan 10000-20000km eller 12mån Då undrar ju jag ej miljöklassade bilar kan köra upp till 30000km eller 24mån mellan service hur bra mår dessa bilar. Volkswagen tycker att man på vissa bilar kan köra 90000km innan byte luftfilter då är det svart på insidan mycket skit i motoren den blir sliten förbrukar motorolja släpper ut höga värden av Koldioxid.CO2 och kolväten.HC. Nästan alla dieselbilar har olaglit höga utsläpp avgaser
Läs om hur en gammal bil kan va bättre för miljön

Om vi ska värna om vår miljö och din ekonomi ska du serva din bil var 12 månad max 20000km. Du ska välja en verkstad som servar din bil på rätt vis och som tar hand om miljöavfall. Många verkstäder tar miljö avgift på din räkning då ha du med rätt att veta var de här kronorna går, kontrolera hur verkstaden har tagit hand om Din bils miljöfarliga soppor på rätt vis. Du ska inte bara fråga vad det kostar att reparera och serva din bil även fråga var verkstaden gör av avfallet från din bil (begär koll på miljöbok dokument på avfall). Kolla hur verkstaden förvarar miljöfarliga vätskor oljor glykol osv.


Kävlingkommun har kraftigt höjt miljötillsyn avgifter 2016
Vi företag som tar vårt ansvar och inte släpper ut skit i naturen och betalar för vårt avfall får mer kostnad för miljötillsyn ca 6000kr + 800kr per timme. Kunder till företag i Kävlinge får räkna med ökad miljöavg på varje faktura. Medan oseriösa svarta bilverkstäder har aldrig miljötillsyn och slänger sina sopor hos seriösa verkstäder som måste ta hand om deras skit. Kommunen gör aldrig tillsyn på ej registrerade verkstäder och bryr sig inte heller för där kan kommunen inte få betalt för sina besök dom svartjobbande är aldrig där på dagtid. Till er alla som har mark där idioter slänger sopor och kommunen kräver att du ska sanera. Om du har gjort vad du kan för att förhindra dumpning av avfall så får kommunen fixa det och stå för kostnaden enligt svea rikets lag.
Se exempel i Falkenbergs kommun

aa Bilservice miljöåtagande